Luftrenare mögel – sanering

Luftrenare mögel. Mögel och luftrenare

Har du en mögelskada eller känner du en irriterande doft av mögel eller liknande? Med Biozone luftrenare får du snabbt bort dålig lukt, i t.ex. källaren eller husvagnen. Många nyblivna husägare brukar hyra Biozone Powerzone luftrenare för mögel eller röksanering. Även de som tänker sälja sitt hus kan öka värdet och få huset sålt snabbare till högre pris än om huset luktar illa från t.ex. husdjur, rök eller mögel.

Hur fungerar Biozone Powerzone?

Powerzone luftrenare mögel sanering. Ställ enheten på plats närmast föroreningskällan, t.ex. i krypgrunden, stugan eller källaren. Sätt sedan i kontakten i väggen så startar enheten. Vistas inte längre stunder i samma rum som saneringen pågår, det kan irritera andningsvägarna pga den reaktiva plasma som skickas ut i luften. Plasman innehåller mycket aktivt syre (o3) och hydroxylradikaler (OH) som reagerar snabbt med organiska föroreningar i luften och på ytorna. Det går bra att vistas korta stunder för att hantera luftrenaren, man känner tydligt att det pågår en reningsprocess i utrymmet. När saneringen av mögel och andra föroreningar är klar, stäng av enheten och ventilera, vädra utrymmet ca 30 min. Den aktiva plasman försvinner snabbt och det som kvarstår är renare och friskare luft i lokalen.

Vill du också hyra Biozone Powerzone?

Vi har flera enheter för uthyrning, boka i tid och planera saneringen. Sanera över dagen med timer eller res bort över helgen, välj det som passar er bäst. En Powerzone sanerar ca 100 kvm öppen yta, finns flera våningar eller avgränsade rum går det att hyra flera enheter för snabbare resultat. Snabbsanera med Biozone Powerzone och Biozone Mini Powerzone. Båda modellerna har samma effekt, enda skillnaden är storleken och några praktiska funktioner som är utvecklade på Mini Powerzone som har timer inbyggt. Ring för att boka, telefon: 018-696767

Biozone MiniPowerzone & Powerzone luftrenare mögel

luftrenare mögel minipowerzone

Biozone Mini Powerzone med inbyggd timer (bilden ovan)

powerzone luftrenare mögel

Biozone Powerzone (bilden ovan) luftrenare mögel sanering

Köp eller hyr Powerzone luftrenare, mögel & föroreningar försvinner snabbt!

Permanent sanering

Oftast räcker det med att sanera med Powerzone och föroreningar, lukt och sporer försvinner permanent. Lukterna från föroreningarna kommer inte tillbaka. Men i vissa fall finns det byggtekniska problem i fastigheten som behöver åtgärdas t.ex. fukt i grunden, mögel bakom tak och väggar som skapar nya föroreningar inomhus. Det rekommenderar vi att åtgärda så fort som möjligt, eftersom föroreningarna då kan återkomma till inomhusmiljön snabbt efter saneringen. För att skydda sig mot föroreningar inför en eventuell åtgärd, kan man installera en Biozone Basic för kontinuerligt bruk. Basic enheterna är till för att använda i inomhusmiljön för att kontinuerligt ta bort föroreningar.

Biozone Basic luftrenare mögel och kontinuerlig sanering av tidigare förorenade utrymmen. Används med fördel efter att sanering utförts med Powerzone, för att säkerställa att inga fler föroreningar uppkommer efter saneringen. Denna modell finns i olika utföranden för olika stora ytor i utrymmet, föroreningsnivå och föroreningstyp. Biozone Basic luftrenare sätts med fördel upp  på väggen mha ”nyckelhålen” på baksidan. Kan också ställas på en hylla eller liknande. Det följer också med en praktisk fjärrkontroll för att ställa in fläkthastighet, timer, släcka belysning och stänga av/på enheten.

Biozone Basic

Bilden ovan: Biozone Basic enhet